Kiertotalous

ELINKAARIAJATTELU

Meille kiertotalous on elinkaariajattelua. Se on toimintojen suunnittelua niin, että tuotteiden hyödyntämistä monipuolistetaan, käyttöikää pidennetään, luonnonvarojen käyttöä valmistuksessa vähennetään ja materiaalit päätyvät lopuksi uudelleenkäyttöön.Käytämme muovia siksi, että monien muiden hyvien ominaisuuksiensa ohella se antaa pakatuille tuotteille kokonaistaloudellisesti ylivoimaisen suojan säilyä vahingoittumattomana ja/tai pilaantumattomana.

Sauplastilla me suunnittelemme tuotantomme niin, että energiaa ja luonnonvaroja käytetään mahdollisimman vähän. Olemme hankkineet laitteita tässä tarkoituksessa ja teemme asiakkaiden tarpeisiin aiempaa paremmin soveltuvia tuotteita.

KIERRÄTYS

Käytämme uudelleen kaiken tuotannossa syntyvän hukkakalvon ja hankimme uusioitua keräysmuovia markkinoilta niin, että merkittävä osa tuotannostamme on kierrätettyä materiaalia. Laitteita ja menetelmiä kehittämällä olemme päässeet aiempaa kestävämpiin, silti ohuempiin kalvoihin, siinäkin tarkoituksenamme energian ja luonnonvarojen säästäminen.

Osa tuotteistamme on tehty kokonaan kierrätysmuovista, joissain se on mahdollisimman suurella osuudella mukana. Erityistarpeisiin käytämme luonnollisesti uutta muoviraaka-ainetta, jonka senkin on tarkoitus päätyä uudelleenkäyttöön. Siinä asiakasyrityksillämme ja kuluttajilla on ratkaiseva rooli.

BIOTUOTTEET

Biohajoavat ja biopohjaiset raaka-aineet ovat kehittyneet. Me olemme kehittäneet laitteitamme vastaavasti. Olemme tehneet vuodesta 2006 biotuotteita teollisuuden pakkaamiseen sekä jätteenkeräykseen laitoksille ja vastuullisille julkishallinnon toimijoille. Biohajoavilla tuotteillamme on kansainvälinen sertifikaatti kompostoitavuudesta ja kompostina ne päätyvät takaisin luonnon kiertokulkuun.