Muovipussit ja -säkit

Käyttötarkoituksesta, koosta ja vahvuudesta riippuen muovipussit voidaan tehdä sivu- tai pohjasaumalla. Koot, vahvuudet ja värit ovat asiakkaiden valittavissa. Lisäominaisuuksina voi olla vaikkapa antistaattisuus, pohja- tai sivuvekki, kääntöläppä, liimanauha, ilmareiät, hengittävä mikrorei’itys, kahvareikä, kannikekahva tai viketti.

Kattavasta tuotevalikoimastamme löydät myös muovikassit, muovikalvot, biopussit ja jätesäkit.

Kysy lisää muovipusseista

Näytetään kaikki 3 tulosta

Painetut muovipussit ja -säkit

Sivu- ja pohjasaumapussit sekä säkit voidaan lukuisien muiden valinnaisten ominaisuuksien lisäksi valmistaa painettuina. Painokuvat ja -tekstit ovat luonteva tapa kertoa pakatuista tuotteista, niiden käytöstä ja valmistajasta. Tämä on edullinen tapa saada huomioarvoa ja näkyvyyttä yrityksen haluamille asioille.

Lataa tuoteluettelo (PDF)   Pussien rakenteet (PDF)

Rullapussit

Työpisteellä on usein rajoitetusti tilaa pakkaus- tai roskapusseille. Silloin rullalla olevat muovipussit ovat käteviä; pieneen koriin mahtuu useita kokoja eri käyttötarkoituksiin.

Käyttötarkoitus voidaan osoittaa rullan tai tuotteen koolla, mutta yhä useammin tunnistamiseen käytetään värejä. Keräilyssä ja jatkokäsittelyssä värillisin muovipussein tai -säkein merkityt jakeet päätyvät varmemmin oikeaan tarkoitukseen.

HD-rullapussit

Tuotteen kuljettamiseen tai suojana tahraantumista, kastumista tai ei-toivottavaa kuivumista vastaan riittää usein ohut muovikalvo. HD-muovipussit ovat hiukan perinteistä pussimuovia kovempia, hiukan rahisevampia käsittelytuntumaltaan. Lujana muovilaatuna HD on kestävää ohuenakin, tyypillinen käyttö on esimerkiksi kaupan juures-, vihannes- tai hedelmäpussina. Ohuuden vuoksi yksittäisen muovipussin paino on minimaalinen, mikä säästää luonnonvaroja ja energiaa valmistuksessa.

Edullisuutensa vuoksi HD-pussit ovat olleet maailmalla yleisimmin käytettyjä ja ne ovat saaneet huonoa mainetta roskaajana. Pussit ovat päätyneet luontoon, koska lukuisissa Aasian ja Afrikan maissa ei ole ollut kierrätys- tai energiakäyttömahdollisuutta, usein ei edes millään tavalla järjestettyä jätehuoltoa. Muovipussit ovat päätyneet osin tarkoituksellisestikin jokiin ja sitten meriin.

Useimmissa länsimaissa, kuten Suomessa, on kuitenkin vakiintuneita käytäntöjä uusiokäytössä, kierrätyksessä, lajittelussa ja jätehuollossa. Hyödynnämme HD-pussitkin elinkaarensa lopulla energiakäytössä. Valmistukseen käytetty energia saadaan näin uudelleen hyötykäyttöön.

Ota yhteyttä, pyydä tarjous

Muovipussit ja niiden ominaisuudet 

Muovipussit voidaan valmistaa siten, että niissä on erilaisia ominaisuuksia, jotka tekevät pusseista sopivia eri aloille. Alla on lueteltu erilaisia ominaisuuksia, joita muovipusseissa voidaan hyödyntää. 

Muovipussi läpällä

Läpällinen muovipussi tulee tarpeeseen, kun pussi halutaan ripustaa jonnekin. Pussin reunassa oleva läppä helpottaa sen ripustamista, minkä ansiosta täyttäminen onnistuu kätevästi. Läppää käytetään esimerkiksi erilaisissa pakkauspusseissa, kuten leipäpusseissa. Läpällinen muovipussi sopii erinomaisesti esimerkiksi elintarviketuotantoon tai muuhun käyttöön, jossa pakkausprosessi on automatisoitu. 

Pohja- tai sivuvekillinen muovipussi

Pohja- ja sivuvekit tekevät muovipussista helposti avattavan. Pohjavekit tekevät pohjasta helpommin avautuvan, ja sivuvekit puolestaan tekevät muovipussista näppärän avata sivuttaissuunnassa. 

Antistaattinen muovipussi

Antistaattisuus tarkoittaa, että muovipussi ei varaa staattista sähköä itseensä. Antistaattinen ominaisuus voi olla hyödyllinen esimerkiksi elektroniikkateollisuudessa tai muilla aloilla, joissa työskennellään piensähkön parissa. 

Muovipussi liimanauhalla

Liimanauhallinen muovipussi on erinomainen valinta, kun haluat pussin, joka on helppo sulkea tarvittaessa. Pussin käyttö on helppoa, otat vain liimaa suojaavan nauhan irti ja taitat pussin kiinni. Liitos on pitävä ja siisti. Liimanauhalla varustettu pussi voi toimia esimerkiksi postituspussina. 

Ilmareiällinen muovipussi

Ilmareiällä tai hengittävällä mikrorei’ityksellä varustettu muovipussi tulee kyseeseen silloin, kun ilman täytyy päästä kiertämään pussin sisällä tai ylimääräisen ilman täytyy päästä jelposti ulos. 

Muovipussi kahvareiällä tai kannikekahvalla

Kahvareikä tai kannikekahva helpottaa muovipussin kantamista. Kahvat ovatkin yksi yleisimmistä muovipussin ominaisuuksista. Sauplastilta löydät runsaasti erilaisia kannettavia muovipusseja. 

Muovipussi viketillä

Vikettipussi on kätevä keino esimerkiksi pakkaamiseen. Vikettien ansiosta muovipussi voidaan ripustaa piikkeihin odottamaan pakkaamista tai pussin sulkemista. Vikettipusseja käytetään usein elintarviketeollisuudessa.