Muovipussit ja -säkit

Käyttötarkoituksesta, koosta ja vahvuudesta riippuen muovipussit voidaan tehdä sivu- tai pohjasaumalla. Koot, vahvuudet ja värit ovat asiakkaiden valittavissa. Lisäominaisuuksina voi olla vaikkapa antistaattisuus, pohja- tai sivuvekki, kääntöläppä, liimanauha, ilmareiät, hengittävä mikrorei’itys, kahvareikä, kannikekahva tai viketti.

Kattavasta tuotevalikoimastamme löydät myös muovikassit, muovikalvot, biopussit ja jätesäkit.

Kysy lisää muovipusseista

Näytetään kaikki 3 tulosta

Painetut muovipussit ja -säkit

Sivu- ja pohjasaumapussit sekä säkit voidaan lukuisien muiden valinnaisten ominaisuuksien lisäksi valmistaa painettuina. Painokuvat ja -tekstit ovat luonteva tapa kertoa pakatuista tuotteista, niiden käytöstä ja valmistajasta. Tämä on edullinen tapa saada huomioarvoa ja näkyvyyttä yrityksen haluamille asioille.

Lataa tuoteluettelo (PDF)   Pussien rakenteet (PDF)

Rullapussit

Työpisteellä on usein rajoitetusti tilaa pakkaus- tai roskapusseille. Silloin rullalla olevat muovipussit ovat käteviä; pieneen koriin mahtuu useita kokoja eri käyttötarkoituksiin.

Käyttötarkoitus voidaan osoittaa rullan tai tuotteen koolla, mutta yhä useammin tunnistamiseen käytetään värejä. Keräilyssä ja jatkokäsittelyssä värillisin muovipussein tai -säkein merkityt jakeet päätyvät varmemmin oikeaan tarkoitukseen.

HD-rullapussit

Tuotteen kuljettamiseen tai suojana tahraantumista, kastumista tai ei-toivottavaa kuivumista vastaan riittää usein ohut muovikalvo. HD-muovipussit ovat hiukan perinteistä pussimuovia kovempia, hiukan rahisevampia käsittelytuntumaltaan. Lujana muovilaatuna HD on kestävää ohuenakin, tyypillinen käyttö on esimerkiksi kaupan juures-, vihannes- tai hedelmäpussina. Ohuuden vuoksi yksittäisen muovipussin paino on minimaalinen, mikä säästää luonnonvaroja ja energiaa valmistuksessa.

Edullisuutensa vuoksi HD-pussit ovat olleet maailmalla yleisimmin käytettyjä ja ne ovat saaneet huonoa mainetta roskaajana. Pussit ovat päätyneet luontoon, koska lukuisissa Aasian ja Afrikan maissa ei ole ollut kierrätys- tai energiakäyttömahdollisuutta, usein ei edes millään tavalla järjestettyä jätehuoltoa. Muovipussit ovat päätyneet osin tarkoituksellisestikin jokiin ja sitten meriin.

Useimmissa länsimaissa, kuten Suomessa, on kuitenkin vakiintuneita käytäntöjä uusiokäytössä, kierrätyksessä, lajittelussa ja jätehuollossa. Hyödynnämme HD-pussitkin elinkaarensa lopulla energiakäytössä. Valmistukseen käytetty energia saadaan näin uudelleen hyötykäyttöön.

Ota yhteyttä, pyydä tarjous