Kierrätysmuovikassi

KIERRÄTYSMUOVIKASSI

KIERRÄTYSMUOVIKASSI ON ILOINEN ASIA.

Se valmistetaan luonnonvaroja säästäen materiaalista jota on käytetty jo ainakin kertaalleen.

Me suomalaiset olemme siistejä ja tunnollisia, roskaaminen ei kuulu tapoihimme. Sen sijaan muovikasseista puhuttaessa ajatellaan toisinaan hiilidioksidijälkeä. Sitä onkin hyvä ajatella; muovikassi yleensäkin ja erityisesti uusiosta tehtynä on ylivoimaisesti ilmastoystävällisin kassivaihtoehto.

VERTAILUKSI

Vertailua on aiheellista välttää, mutta ei voi olla tekemättä havaintoa että esimerkiksi puuvillakassin kanssa kauppaan menevä voi ajatella toimivansa vastuullisesti. Se trendikäs kevyt olkapäällä oleva puuvillakassi on kuitenkin aiheuttanut poikkeuksellisen raskaan ympäristökuorman. Tuhansia kertoja suuremman kuin kierrätysmuovikassi. Sitä ei tule ajatelleeksi kun raaka-aine on kasvatettu ja jalostettu käyttäjän näkymättömissä.

Kierrätysmuovikassin hiilidioksidijälki on 0,012 kg/kassi. Suomalaisten keskikulutuksella tuo on hiilidioksidikuormana 0,7 kg vuodessa. Luonnonvarakeskuksen mukaan vähemmän kuin kilolla perunaa tai alle puolet yhden riisikilon kuormituksesta.

Luonto osaa hoitaa asioita, edellämainittu hiilidioksidikuorma tulee kompensoitua yhden pihapuun tai pensaan toimesta. Ja kierrätysmuovikassia voi käyttää uudelleen. Vastuullisimpana vaihtoehtona. Kun se matkaansa viimein väsyy siinä on tallessa pääosa sen valmistamiseen käytetystä energiasta.

Sauplastilta voit tilata käyttötarkoitukseesi mahdollisimman hyvin soveltuvia muovikasseja. Voit vapaasti osoittaa luovuutta tilatessasi, räätälöimme tuloksen toiveidesi mukaiseksi.

Facebook