Kierrätysmuovikassi

Kierrätysmuovikassi on iloinen asia – käyttäjälle ja luonnolle

Kierrätysmuovikassi valmistetaan luonnonvaroja säästäen materiaalista, jota on käytetty jo ainakin kertaalleen.

Me suomalaiset olemme siistejä ja tunnollisia, eikä roskaaminen kuulu tapoihimme. Muovikasseista puhuttaessa ajattelemme toisinaan paljon puhuttua hiilidioksidijälkeä. Sitä onkin hyvä ajatella; muovikassi ja erityisesti uusiosta tehty kierrätysmuovikassi ovat ylivoimaisesti ilmastoystävällisimpiä kassivaihtoehtoja.

Puuvillakassi vai kierrätysmuovikassi?

Vertailua on aiheellista välttää, mutta esimerkiksi puuvillakassin kanssa kauppaan menevä voi ajatella toimivansa vastuullisesti. Se trendikäs, kevyt olkapäällä oleva puuvillakassi on kuitenkin aiheuttanut poikkeuksellisen raskaan ympäristökuorman; tuhansia kertoja suuremman kuin kierrätysmuovikassi. Sitä ei tule ajatelleeksi kun raaka-aine on kasvatettu ja jalostettu käyttäjän näkymättömissä.

Kierrätysmuovikassin hiilidioksidijälki on 0,012 kg/kassi. Suomalaisten keskikulutuksella tuo on hiilidioksidikuormana 0,7 kg vuodessa. Luonnonvarakeskuksen mukaan vähemmän kuin kilolla perunaa tai alle puolet yhden riisikilon kuormituksesta.

Luonto osaa hoitaa asioita, joten edellämainittu hiilidioksidikuorma tulee kompensoitua yhden pihapuun tai pensaan toimesta. Ja kierrätysmuovikassia voi käyttää uudelleen. Vastuullisimpana vaihtoehtona. Kun se matkaansa viimein väsyy siinä on tallessa pääosa sen valmistamiseen käytetystä energiasta.

Tilaa Sauplastilta räätälöidyt tuotteet

Sauplastilta voit tilata käyttötarkoitukseesi mahdollisimman hyvin soveltuvat kierrätysmuovikassit. Voit vapaasti osoittaa luovuutta tilatessasi, räätälöimme tuloksen toiveidesi mukaiseksi.

Voit tilata tuotteet painatuksella sekä haluamassasi värissä ja mallissa. Kierrätysmuovikassit sopivat hyvin esimerkiksi päivittäistavarakaupoille tai erikoisliikkeille. Tee ekoteko ja valitse ympäristöystävällinen kassi, josta pitävät sekä ympäristö että kuluttajat.